miercuri, 24 septembrie 2008

Sexualitatea

De ce se promoveaza atat de mult sexualitatea? Mai mult ca sigur e o strategie de marketing, pana la urma sexul se vinde extrem de bine, insa nu cumva am intrat intr-un cerc vicios? E din ce in ce mai bine conturata aceasta situatie in care se vand si se cumpara iluzii incat acest lucru ii dezorienteaza complet pe multi. Vrem sa fim mai deschisi, sa aratam sa suntem adaptabili si ca avem o latura sexuala bine conturata a personalitatii noastre dar reusim deseori sa aratam doar ca incepem sa fim...foarte frustrati.
Consider ca acest aspect, legat de sexualitate, e foarte important intr-o relatie. Adica trebuie abordat cum trebuie. Si lucrurile nu se invata din reviste sau carti, decat poate pana la un nivel (depinde de ce e scris si cum e scris dar mai ales de cel care citeste), de acolo trebuie alte ingrediente, totul incepe sa sune a "bucatarie" sofisticata tocmai pentru ca lucrurile sunt pline de subtilitati si de detalii minore dar totusi esentiale.
De asemenea, sexualitatea e foarte importanta si pentru societate. Face parte din viata noastra de zi cu zi. Dar fiind foarte important nu inseamna ca ceea ce conteaza e doar cantitatea prezenta in toate formele de promovare. E vorba de o intreaga educatie legata doar de sexualitate care totusi pare ca lipseste si nu e bine.
Pentru noi romanii lucrurile sunt putin diferite. Am fost pana nu demult traditionalisti, foarte conservatori, am avut unele prejudecati conturate in timp si in cativa ani am cunoscut brusc alta lume, multe alte idei, libertate deplina. Am cunoscut dar nu am inteles. De fapt, inca nu am asimilat. Si o sa mai dureze ceva timp sa intelegem. Poate ca nu suntem inca pregatiti pt multe lucruri in ceea ce priveste sexualitatea. Suntem prinsi undeva, pe de o parte, intre prejudecati legate de lumea parintilor nostri, doar crestem alaturi de ei multi ani exact cand isi pun amprente definitive asupra noastra, iar de pe cealalta parte sunt influentele din alte societati unde e prea multa libertate in ceea ce priveste sexul. Si a inceput un fel de goana nebuna, e un tip de competitie ciudata pe care o sa putem sa o definim concret abia peste un timp.
In plus, parca avem acum chiar o noua prejudecata in ceea ce priveste sexul: sa fim deschisi. Suna paradoxal, dar facem toate eforturile sa parem deschisi la capitolul acesta. Cat o sa mai treaca ca societatea sa stie sa ne ofere directiile potrivite si noi sa invatam sa ne educam singuri, o sa vedem noi singuri la momentul potrivit.
Pana atunci, hai sa ne gandim si la ce e bine pentru noi insine. Dar sa ne gandim cu responsabilitate si cu realism.

Niciun comentariu: