miercuri, 24 septembrie 2008

Educatie

IN PRIMUL RAND, SUSTIN CAMPANIA


Totul porneste de la educatie. Insa de la educatia privita intr-un mod mai complex, pentru ca nu e vorba doar de educatia intalnita in gradinite sau in scoli, in facultati sau in carti. E vorba si de educatia de zi de zi pe care o primim din partea societatii. Si mai ales cum ne educam noi singuri, cum folosim educatia primita din partea societatii.
Insa multi in loc sa se orienteze catre un stil anume, datorita acestui mod de viata asa-zis al mileniului III care promoveaza atatea idei si stiluri, se dezorienteaza. Si nu se mai educa singuri, se lasa educati in diverse moduri. Pe unii ii educa televizorul, pe altii revistele, pe unii manelele sau industria porno (cine stie...) si tot asa.
Astfel, in loc sa ne construim fiecare propria personalitate asa cum trebuie, multi avem personalitati asemenea colilor de hartie pe care lipesti bucati de ziar rupte. Franturi...asa poate fi caracterizata viata in cazul lor. Nu au personalitati bine conturate, nu se regasesc.
Tocmai de aceea e foarte importanta educatia, care trebuie insa sa depinda si de fiecare in parte. Intr-un fel educi un student ca sa invete sa aiba o cariera in domeniul finantelor publice si altfel educi un adolescent sa invete sa abordeze o relatie. Si in alt mod se educa singur un tanar absolvent sa invete sa faca fata problemelor inerente.
Sa ne educam fiecare asa cum trebuie ca apoi sa educam societatea asa cum trebuie. In felul acesta la un moment dat o sa stim sa educam si copiii sa gandeasca altfel, fara sa se mai piarda prin baruri sau frustrati ca nu le dau parintii bani suficienti sa se distreze.
Consider ca acesta e cel mai important lucru in ceea ce priveste educatia, sa invatam sa fim stapani pe noi insine si responsabili.

Niciun comentariu: