duminică, 4 ianuarie 2009

"Fericirea e sa stii sa iti doresti ceea ce ai deja" Sf. Augustin

Conceptul de fericire este unul dintre cele mai delicate concepte in ziua de azi. De ce? Pentru ca avem parte de o diversitate asa de mare de modele si posibilitati de a trai, care ne sunt "servite" prin intermediul mass-media in diversele forme de promovare (inclusiv online), incat ajungem sa nu stim exact ce ne mai dorim de fapt. Advertising-ul ne deseneaza fericirea in diverse moduri si noi urmarim orbeste aceste asa-zise idealuri.


Avem nevoie cu adevarat de masini scumpe? Sau sa ne facem rate sa ne schimbam mobila la 2-3 ani? Sau electrocasnicele? Avem nevoie intotdeauna de plasme cu diagonale asa mari? Sau ne dorim cu adevarat sa aparem in CanCan-uri sa avem tendinta sa credem ca suntem si noi vedete?


Ce avem de fapt marea majoritate dintre noi? Vieti obisnuite, cariere in desfasurare care se pot dezvolta frumos dupa ani de zile de perseverenta si ambitie. Avem relatii in care putem investi tot ce avem noi mai bun fara sa ne tenteze "ambalajele" alea bune doar de rating. Avem ocazia sa ne facem prieteni, sa ne alegem apoi prietenii, sa ne plimbam in alte zone fara sa sta neaparat la 3-4-5 stele, sa urcam pe munti sa admiram privelistea, sa citim carti bune, sa scriem, sa ascultam ce muzica ne place, sa mancam uneori cate o prajitura in vreo cofetarie, alteori sa mancam cartofi prajiti intr-un loc nou, sa vizitam muzee, sa petrecem cateodata in vreun club fara sa avem alcoolemie de ordinul zecilor.


Avem ocazia sa avem o viata obisnuita, cu bune si rele, cu limite pe care le putem depasi constant, usor-usor, ca sa reusim sa ne construim putin cate putin viata care ne place. "Fericirea este un etern santier in lucru" Ioan Daniel Teompa


Suntem nefericiti de multe ori pentru ca asa alegem sa fim, nu pentru ca am avea motive reale. Nu cumva celebrul citat "Gandesc deci exist" poate fi parafrazat "Am spirit deci exist"?

2 comentarii:

Anonim spunea...

si asta e tare. postu asta.. imi place.. good way to think about life

Sofia spunea...

Dacă ați fost dezamăgit de alte vrăjitoare și vindecători, care nu au reușit să ofere rezultatele dorite. Fii liniștit de data aceasta cu cel mai puternic și supradotaționat turnător de vrăji pe care îl poți întâlni vreodată.
Contactați-l dacă știți că vă confruntați cu soarta de mai jos
E-mail: wightmagicmaster@gmail.com
WhatsApp: +17168691327

(1) Îți place Ex-ul tău?
(2) Ai mereu coșmaruri?
(3) Vrei să fii promovat la locul de muncă?
(4) Vrei să alerge după tine femei / bărbați?
(5) Vrei un copil al tău?
(6) Vrei să fii bogat?
(7) Vrei ca soțul / soția ta să fie al tău pentru totdeauna?
(8) vrei să îți crești dimensiunea pula? / Să durezi mult când faci sex?
(9) Doriți să vă recuperați banii pierduți?
(10) Vrei să oprești divorțul?
(11) Vrei un divorț?
(12) Vrei ca orice dorință să fie acordată de cineva?
(13) vraja concep o nevoie de sarcină copil?
(14) Doriți să vă opriți căsătoria sau relația sau să vă rupeți?
(15) Vă este greu să câștigați un caz în instanță?
(16) Vrei să te căsătorești cu partenerul tău cât mai curând posibil?
Din nou, adresa mea de e-mail este: wightmagicmaster@gmail.com
WhatsApp: +17168691327

Contactați-l imediat pentru toate problemele dvs. și rezolvați situația în câteva zile.